פנדורו עוגת חג מולד מורונה איטליה

  • רמת קושי:
    בינוני
  • זמן הכנה כולל:
    24 שעות
  • מספר סועדים:
    7-8
  • צפיות:
    3,603

פאנדורו הוא לחם שמרים איטלקי מתוק, הנחשב למאכל מסורתי של חג המולד בכל רחבי איטליה. לפאנדורו צורת כוכב בעל שמונה צלעות, המאובק היטב באמצעות סוכר וניל ומדמה את הרי האלפים האיטלקיים במהלך חג המולד. עוגת פנדורו, הוא מתכון איטלקי קלאסי לחג המולד, לחם מתוק פשוט ורך שהוא כמעט כמו עוגה. ההופך את ארוחת הבוקר או הקינוח למושלמים.

מרכיבים:
כלים:

תבנית פאנדרו 750 גרם (שימו לב כי יש גדלים שונים) - משומנת ומקומחת מעט/ או כל תבנית מחודדת דומה.

מיקסר + וו לבצק.

סטופר.

קערה.

מגבת מטבח נקייה.

רשת קירור. 

צלחת הגשה.

מנפה קמח וסוכר.

שיפוד.

פומפייה. 

כוסות וכפות מדידה.

הוראות הכנה:

1 מניחים את הקמח במיקסר מוסיפים את המלח והסוכר בצד אחד של הקערה ואת השמרים בצד השני.

2 מוסיפים את גרידת התפוזים והלימון, החמאה המרוככת, הביצים, החלמונים, הווניל והחלב. התחילו לערבל במהירות איטית עד ליצירת בצק דביק רטוב.

3 הגבירו את המהירות במיקסר וערבבו במשך 10 דקות. כעת על הבצק להיות עבה יותר. אם הבצק נשמט מוו הבצק מערבבים עוד 5 דקות, או עד לקבלת הסמיכות הנכונה.

4 אבקו מעט את משטח העבודה. העבירו את הבצק. לושו את הבצק ליצירת כדור. הניחו את הבצק בקערה משומנת מעט. כסו והשאירו כך עד להכפלת הגודל. זה יכול לארוך 4 שעות, אך לקבלת התוצאות הטובות ביותר כדאי לתת לבצק לילה שלם.

5 העבירו את הבצק למשטח העבודה. קפלו את הבצק בתוך עצמו מספר פעמים. כדי להוציא ממנו את בועות האוויר.

6 יוצרים עיגול מהבצק ומניחים אותו בתבנית האפייה. לוחצים בעדינות בפינות התבנית. מכסים במגבת ומחכים לתפיחה עד שיגיע לראש התבנית כ- ½2 - ½1 שעות.

7 חממו את התנור 170 מעלות צ. אפו את עוגת הפנדורו במשך 35–40 דקות. כדי לבדוק האם העוגה מוכנה מכניסים שיפוד לאמצע, אם הוא יוצא נקי הוא- העוגה מוכנה.

8 משאירים בתנור עוד 5 דקות. מוציאים לרשת קירור עד קירור מוחלט.

9 לפני ההגשה, העבירו את העוגה לצלחת הגשה. אבקו באבקת סוכר או סוכר וניל. הגישו. פרסו פרוסות אופקיות.

*ההיסטוריה המודרנית של הפאנדורו החלה בעיר ורונה, איטליה, בתאריך 30 באוקטובר 1894 לאחר שהקונדיטור האיטלקי דומניקו מגלאטי אפה עוגת ספוג בצורת כוכב בעל שמונה צלעות המוגשת בתוספת אבקת סוכר. הלחם מוזכר גם בימי הביניים, כאשר לחם לבן היה נצרך על ידי המעמד העליון בלבד ולחם שחור אפיין את אנשי המעמד התחתון, אך לחמים מתוקים היו נצרכים רק על ידי בני האצולה, והוגשו לאורחים שהגיעו אל הארמון. לכן לחמים אלה נודעו גם בשם לחם מלכותי או לחם זהוב. טעמו המסורתי של הפאנדורו הוא וניל, אך כיום מוגש במגוון גרסאות עם ציפויים שונים. (ויקיפדיה).

*התמונה מאתר המוכר את התבנית. 

תגובות והערות: (0)